Apa itu Pip dalam Forex? Sekolah Forex Belajar Forex ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Apa Itu Forex Apa itu forex(kenali forex) CARA KAYA DARI FOREX EPS 1: Apa Itu Forex & Futures? - YouTube Pengertian Pip Pada Forex Apa itu Pair, Lot dan Pips Dalam Forex Apa itu Pips, Lot & bagaimana cara perhitungannnya Apa Pips & Pipet , Dan apa Fungsi LOT DAN LEVERAGE? - YouTube APA ITU BISNIS FOREX? APA ITU TRADING FOREX  TUTORIAL FOREX PEMULA - YouTube Nak Tahu Cara Entry Paling Selamat Dalam Forex Trading ...

Apa Itu Pip Forex. Jadi apa itu pips dalam forex? Dikarenakan harga dari suatu pasangan mata uang bervariasi dengan counter currency, maka trader forex biasa mengukur perubahan harga yang terjadi dengan menggunakan istilah pips, yang mana istilah pip dalam forex ini telah diakui secara universal sebagai unit terkecil dari pengukuran perubahan harga di pasar forex seperti layaknya istilah tick ... Mari kita lihat bagaimana harga forex muncul di MetaTrader 4 (MT4) untuk menggambarkan lebih lanjut 'apa itu pips dalam forex': Cara Menghitung Pips Forex Dalam MT4. Gambar di bawah ini menunjukkan layar 'Pesanan' untuk pasangan mata uang GBP/USD di MetaTrader 4: Sumber: Platform MetaTrader 4 - harga dari Admiral Market - Tiket pemesanan GBP/USD - Penafian: Grafik untuk instrumen keuangan ... Apa Itu Pips. Posted on September 14, 2016 October 19, 2017 by admin. Belajar Forex. Salah satu konsep unik yang baru akan diketahui saat belajar forex adalah tentang pips. Pip adalah singkatan dari Price Interest Point, yang merupakan unit satuan untuk mengukur perubahan nilai tukar antara dua mata uang<. Dalam istilah jamak bahasa Inggris, “Pip” menjadi “Pips”. Bagi mata uang yang ... Khusus untuk broker 5 digit menampilkan PIPS FRACTIONAL, yang juga disebut juga dengan istilah "pipet" (Angka decimal paling akhir di broker 5 digit). Misalnya, jika GBP/USD bergerak dari 1.30542 menjadi 1.30543, maka GBP/USD mengalami pergerakan sebesar 1 pipet. Baca juga: Pengertian Apa Itu Lot Dalam Trading Forex CARA MENGHITUNG NILAI PIP Karena setiap mata uang memiliki nilai yang bersifat ... Apa itu Pipet? Ada broker forex yang mengutip pasangan mata uang di luar tempat desimal "4 dan 2" standar ke tempat desimal "5 dan 3". Mereka mengutip FRPSIONAL PIPS , juga disebut "pipet." Jika konsep "pip" belum cukup membingungkan bagi pedagang forex baru, mari kita coba membuat Anda lebih bingung dan tunjukkan bahwa "pipet" atau "pip fraksional" sama dengan " sepersepuluh pip “. Misalnya ... Apa itu Pip? Menggunakan Pips dalam Trading Forex. Apa Itu Pip Dalam trading forex? “PIP” – yang merupakan singkatan dari Point in Percentage – adalah satuan ukuran yang digunakan oleh pedagang forex untuk menentukan perubahan terkecil dalam nilai antara dua mata uang.. Ini diwakili oleh pergerakan satu digit di tempat desimal keempat dalam kutipan khas forex. Apa Itu Pips Dalam Forex Pengertian Pips Dalam Forex Banyak para trader pemula tidak mengerti apa itu pips dalam forex? Untuk itu akan saya jelaskan secara lengkap disini. Pips merupakan kepanjangan dari point presentase. Pips adalah suatu skala yang dipakai guna mengukur atau menilai perubahan harga pairs setiap mata uang pada saat trading forex. Contoh : Apabila Pair EUR/USD bergerak dari 1 ...

[index] [1968] [18650] [5333] [8129] [5762] [17129] [16090] [1560] [19510] [25780]

Apa Itu Forex

Apa itu Pair, Lot dan Pips Dalam Forex. Category Education; Show more Show less. Loading... Autoplay When autoplay is enabled, a suggested video will automatically play next. Up next Apa Pips ... Pengertian Pip Pada Forex ! tags : pengertian pip pada forex pengertian pips pada forex what are pips. Tonton video terkini TFS sepanjang 34 minit ini untuk belajar forex berkenaan cara paling selamat untuk enter position dalam forex trading. Pelbagai teknik f... Anda dapat mengetahui lebih lanjut tentang apa fungsi laverage Video ini menyajikan apa fungsi laverage informasi berharga tetapi juga mencoba untuk membahas... Apa itu trading forex? Belajar Trading Stop Loss, Take Profit, Sell Limit, Buy Limit, Sell Stop, Buy Stop - Duration: 14:53. Ardi Novianto Putra 122,251 views Mau Bebas Finansial ? Subscribe Channel Trader asia & dapatkan edukasi Forex gratis baik Analisa Teknikal Maupun Analisa Fundamental. Baca materinya disini :... Apa itu Forex ? FOREX atau Foreign Exchange adalah perdagangan antar mata uang asing satu dengan mata uang lainnya. Forex Trading mirip seperti transaksi jual beli valuta asing di Money Changer ... Apa sih FOREX itu? Masih banyak yang salah pengertian antara Forex dan Saham loh. Lalu apa sih sebenarnya FOREX itu? Dan Gimana caranya kita bisa KAYA hanya ... Apa Pips & Pipet , Dan apa Fungsi LOT DAN LEVERAGE? - Duration: 17:41. Yohanes Prayoga 66,161 views. 17:41. Nak Tahu Cara Entry Paling Selamat Dalam Forex Trading? - Duration: 34:37. TFS Price ... Link Daftar OctaFX: https://bit.ly/2Srxpp4 Di video kali ini, saya membahas tentang apa itu trading forex. video ini merupakan tutorial forex pemula. Kedepan...

http://binaryoptiontrade.mocehow.gq